Die Reben von Elbling, Grauburgunder, Chardonnay und Spätburgunder werden mit höchstem Respekt gegenüber der Natur bewirtschaftet, um ihr sowie den jeweiligen Weinbergen ihren maximal individuellen Ausdruck zu verleihen. Handwerk, Achtsamkeit und Demut gegenüber der Natur sind dabei die Vorraussetzungen für die Erzeugung von charakterstarken Weinen. 
The vines of Elbling, Pinot Gris, Chardonnay and Pinot Noir are cultivated with the utmost respect for nature in order to give it and the respective vineyards their maximum individual expression. Handcraft, mindfulness and humility towards nature are the prerequisites for the production of characterful wines.
Dieser Ansatz vollzieht sich in der Weinbereitung – ergänzt durch einen konsequenten MINIMALISMUS. Alle meine Weine werden in gebrauchten, burgundischen Holzfässern vergoren. Ich gewähre ihnen dabei die benötigte ZEIT, um die verschiedenen Phasen und Jahreszeiten innerhalb der Weinwerdung zu durchlaufen und versuche meinen Einfluss auf ein Minimum zu reduzieren. Der Verzicht auf oenologische Hilfsmittel sowie sterile Filtration bilden dabei einen wesentlichen Grundsatz. Lediglich eine minimale Gabe an Schwefel erfolgt unmittelbar vor der Abfüllung. Die Weinbereitung beginnt im Weinberg – Es lebe der Weinberg!
This approach takes place in winemaking – supplemented by a consequent MINIMALISM. All of my wines are fermented in used Burgundy barrels. I grant them the time required to go through the different phases of winemaking and try to reduce my influence on a minimum. The absence of oenological additives and sterile filtration form an essential principle. Only a minimal amount of sulfur is given before bottling. Winemaking begins in the vineyard – Long live the vineyard!
ELBLING
"The finish is all about delicately creamy and nuanced and lively fruits, all wrapped into quite a touch of funk. This new expression of Elbling is truly fascinating!"
SPÄTBURGUNDER
In his first vintage, this young talented grower immediately dished up one of the finest red wines which we have ever tasted from the Mosel. What an incredible success!
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